popup.jpg block3.jpg

Kent u Wergea al? Wergea is met circa 1800 inwoners een aantrekkelijk en populair dorp met karakteristieke kenmerken. Het ligt dichtbij Leeuwarden en op korte afstand van Drachten. Wergea is een eigentijds dorp met een rijke historie. Het centrum is beschermd dorpsgezicht. Opvallend zijn de twee bijna identieke kerktorens in het dorp die van grote afstand al goed te zien zijn.

Actief verenigingsleven
Wergea kent een actief en veelzijdig cultureel en verenigingsleven. Er zijn vele verenigingen en stichtingen op sport- en cultureel gebied actief. De saamhorigheid komt onder andere tot uiting in de door de inwoners verbouwde Hervormde Kerk tot cultureel centrum. Een door plaatselijke amateur-spelers opgevoerde theateropvoering is inmiddels een begrip geworden.

Dagelijkse basisvoorzieningen en bezienswaardigheden
De ondernemers streven eveneens gezamenlijk naar een eigen, herkenbare uitstraling. Voor de dagelijkse inkopen kun je prima in Wergea terecht. Zo zijn er een slager, een bakker en een supermarkt. Vorig jaar is de nieuwe brede basisschool "De Twamester" geopend, voorzien van kinderopvang en peuterspeelzaal. Bezienswaardigheden zijn onder andere museum 't Ald Slot, vele oude monumenten en de beeldengroep van Afke's Tiental. In het bekende boek 'Afke's Tiental' is het Wergeaster gezin Veenstra beschreven. 

Recreatie en bereikbaarheid
Door de aanleg van de Staande Mast Route en met het Nationaal park De Alde Feanen om de hoek, zijn er tal van mogelijkheden voor watersport en recreatie. Wergea is goed bereikbaar via de weg en het water. Door de ontsluiting op de Leeuwarderweg zijn Leeuwarden en Drachten in korte tijd bereikbaar. Ook liggen er diverse fietspaden en is er een goede busverbinding. 

Het laatste nieuws uit Wergea
Wergea is een eigentijds dorp met een rijke historie en kent een actief en veelzijdig cultureel en verenigingsleven. Meer weten over alle voorzieningen, bezienswaardigheden en activiteiten? Kijk dan op de eigen informatiekanalen vanuit Wergea.

Wergea heeft een eigen website waar allerlei (praktische) informatie op te vinden is. Dit is www.wergea.com. Of kijk op de Facebookpagina van Wergea (https://www.facebook.com/wergea) voor het laatste nieuws.

LiggingGrutPalma_20151127.png